• Business Program Our Story

Sedikit Tentang Samurai Paint

Samurai 2K Aerosol SDN BHD, sebelum ini dikenali sebagai Orientus SDN BHD, ditubuhkan pada tahun 1997. Berpusat di Malaysia, Samurai adalah jenama yang terkemuka bila berkenaan penyembur berasaskan aerosol. Tidak dilupakan juga, kami di Samurai adalah yang pertama mencipta 2K spray paint, ciptaan kami sendiri.

Kami mempunyai cawangan yang terdapat di seluruh Asia Tenggara, dan juga di US. Kerana produk kami yang unik dan berkualiti, pasaran kami berkembang secara berterusan. Tak perlu segan silu untuk menanya kami jika untuk anda mempunyai persoalan atau ingin mengetahui lebih lanjut mengenai kami di Samurai 2K Aerosol!

Vision

To be the world's respected innovative aerosol system provider.

Mission

To offer the most innovative aerosol systems with the best user enjoyment and to create more job opportunities for all the sprayers in the world.

Our Team

Parantaman E. Krishnan Naidu | Pengarah Operasi Wilayah

Tuan Parantaman E. Krishnan Naidu sertai pasukan kami pada 2017 sebagai Pengurus Kilang yang dipertanggungjawabkan untuk memantau dan mengurus kesemua aktiviti pengeluaran untuk memastikan produk-produk memenuhi spesifikasi, target pengiriman, dan target perusahaan. Beliau telah dinaikkan pangkat pada Jun 2019 dan kini bertanggungjawab atas keunggulan komersial in negara-negara Asia Tenggara (ie: India, Nepal, Sri Lanka, Bangladesh, dan Timur Tengah).

Nurul Fateha binti Zainal | Ketua Project

Nurul Fateha Zainal adalah penolong pengaras O2O kami. Beliau mempunyai pengalaman pemasaran selama 10 tahun, dan kini mengendali kursus mini kami, dan juga program peluang perniagaan kami. Beliau seorang yang bersungguh-sungguh yang mengurus kebanyakkan bahagian kursus mini ini.

Muhamad Faiz bin Mohd Noh | Artis

Sebelum ini Faiz Mohd Noh adalah seorang pengajar spray paint yang bertaraf profesional di beberapa institusi kemahiran maju dari 2014 sehingga 2020. Kemudian, beliau mula bekerja bersama pasukan Samurai. Faiz mempunyai pengetahuan produk yang hebat, jadi anda akan belajar dari yang terbaik.

Muhammad Alwie Bin Shahazir | Artis

Muhamad Alwie Bin Shahazir mempelajari seni cat semburan dan mempunyai sijil SKM bertaraf 1, 2, dan 3. Beliau sekarang berkhidmat bersama pasukan Samurai sebagai tukang semburan/pereka seni. Alwie mempunyai minda yang kreatif dalam seni cat semburan dan juga akan memberikan demonstrasi teknik sepanjang kursus ini.